Betalingen via internet met een kredietkaart.

Wat is een kredietkaart?

De naam zegt het al een beetje. Met een kredietkaart kunnen betalingen op krediet betaald worden. Dit houdt dus in dat wanneer je een betaling door middel van een krediet kaart uitvoert, je pas achteraf hoeft te betalen. De kredietkaart is een soort van lening, je koopt een product en na een bepaalde tijd moet je je krediet terugbetalen.

Waarom een kredietkaart?

Een kredietkaart is een betaalmethode die wereldwijd geaccepteerd wordt. Vroeger was een handtekening voldoende om een betaling uit te voeren, maar vanwege de fraudegevoeligheid van de kredietkaart, is de pincode geïntroduceerd. Een kredietkaart kan ook gebruikt worden op geld op te nemen bij een geldautomaat, hier zitten echter wel kosten aan verbonden.

In het buitenland kan het wel eens voorkomen dat je betaalkaart niet wordt geaccepteerd. Het kan dus handig zijn om een kredietkaart op zak te hebben, aangezien deze bijna overal ter wereld worden geaccepteerd. Tevens wordt de kredietkaart vaak gebruikt als onderpand. Als je bijvoorbeeld een auto wil huren of een snowboard voor op wintersport, dan wordt er vaak een kopie gemaakt van uw kredietkaart. Dit is om diefstal te voorkomen. Wanneer een consument besluit om zijn snowboard niet terug te brengen, zal hij achteraf op zijn rekeningoverzicht zien dat de snowboard verhuurder geld van zijn rekening heeft afgeschreven.

Betalingen via het internet.

via internet met een kredietkaart

De kredietkaart wordt ook veel gebruikt voor internet betalingen. Voor betalingen bij bijvoorbeeld Amazon.com is het gebruikelijk om te betalen via uw kredietkaart. Tegenwoordig bieden veel webshops de mogelijkheid aan om via iDEAL te betalen, helaas is dit nog niet overal mogelijk. Voor webshops is het aanzienlijk goedkoper om gebruik te maken van iDEAL, omdat de kosten hiervoor lager zijn. Het zal daarom ook niet lang meer duren voordat u overal kunt betalen via iDEAL. De kredietkaart is fraudegevoelig daarom wordt er bij een online betaling vaak om een verificatiecode gevraagd. Dit is meestal een vooraf ingesteld wachtwoord.

Kosten van een kredietkaart.

Een kredietkaart heeft verschillende kosten aan zich verbonden. Zo zijn de rentes die betaald op een kredietkaart veel hoger dan de rentes op een doorlopend krediet. Dit maakt het voor banken zeer aantrekkelijk om een kredietkaart aan te bieden. Voor het bemachtigen van een kredietkaart moeten er ook jaarlijkse kosten betaald worden, deze variëren per bank. De jaarlijkse kosten zijn afhankelijk van het type kredietkaart dat u heeft of wilt nemen. Zo zijn er de Klassieke kredietkaart, Business, Gold en Platinum krediet kaart. De rentes kunnen oplopen tot maximaal 15%, wat zeer hoog is. Tevens zijn er kosten verbonden aan het opnemen van geld bij een betaalautomaat. Deze kosten variëren ook, maar liggen meestal rond de €4 à €5 per opname. Soms kan het zo zijn dat u een bepaald percentage van het opgenomen bedrag moet betalen. Bij het geld opnemen in het buitenland kunnen transactiekosten berekend worden. Voor meer informatie over de kredietkaart verwijs ik u graag door naar onze Kredietkaarten pagina.

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.