Dringend geld nodig in 2018? Zo geraak je eraan

Dringend geld nodigIedereen heeft het wel al eens voorgehad dat hij of zij dringend nood had aan wat extra geld. Wanneer u dringend geld nodig heeft en u het bedrag in kwestie niet meteen voor handen heeft kunt u er al snel aan denken om een lening aan te vragen. In een dergelijke situatie bent u er zich echter ongetwijfeld van bewust dat een bank u niet snel genoeg zal kunnen (en waarschijnlijk ook willen) helpen. Hierdoor bent u eigenlijk meteen aangewezen op andere financiële instellingen die weliswaar ook de mogelijkheid hebben om een lening te verstrekken, maar wel aanzienlijk duurder zijn (‘goedkoop lenen‘ zit er dus niet in). Als u dringend geld nodig heeft is de beste oplossing misschien nog wel het mini krediet, alleen kunt u dan slechts een zeer beperkt bedrag lenen.

Dit brengt ons meteen bij een uiterst belangrijke vraag. Het is immers één ding om dringend geld nodig te hebben ook in 2018, maar de vraag is dan vooral om hoeveel geld het precies gaat. Gaat het om slechts enkele honderden euro’s, dan kunt u er altijd voor kiezen om snel geld te lenen door een mini krediet af te sluiten, maar het wordt een stuk lastiger wanneer het om veel geld gaat. Sowieso zult u in een dergelijk geval bij een gewone bank eigenlijk niet kunnen aankloppen.

Geld lenen in 2018 maar je staat op de zwarte lijst?

De beruchte zwarte lijst heeft de twijfelachtige eer om ieder jaar opnieuw nieuwe namen te mogen verwelkomen en zo ook in 2018. Op zich is dat in een tijd waarin het dagelijks leven handenvol geld kost eigenlijk niet zo heel vreemd. Het probleem met de zwarte lijst is echter dat niet-geregulariseerde achterstallige betalingen er al snel voor kan zorgen dat uw financiële mogelijkheden worden beperkt. Het beperken van uw financiële mogelijkheden gebeurt onder andere door het feit dat banken u meer dan waarschijnlijk geen lening meer zullen willen toekennen. Een lening wordt door een bank namelijk alleen maar verstrekt wanneer deze voldoende vertrouwen heeft in haar (potentiële) kredietnemer.

Wanneer om eender welke reden het vertrouwen lijkt te zijn geschonden, zoals bijvoorbeeld door middel van een vermelding op het bestand van de niet-gereglementeerde registraties, zal dat er haast rechtstreeks voor zorgen dat u geen geld meer bij een bank zult kunnen lenen. Is daarmee ieder uitzicht op een lening verloren? Absoluut niet! Gelukkig zijn het niet alleen banken die de mogelijkheid hebben om u een lening toe te kennen. Ook andere financiële instellingen beschikken over dergelijke mogelijkheden. Zij zullen minder waarde hechten aan een vermelding op de zwarte lijst wanneer u kunt aantonen de lening af te kunnen betalen. Let wel, dergelijke financiële instellingen zijn doorgaans steeds duurder dan de gewone banken.

Laat altijd eerst je lening berekenen.

Een lening berekenen is tegenwoordig erg belangrijk geworden. Er is ooit een tijd geweest waarin er slechts enkele kredieten op de markt terug te vinden waren. Helaas is die tijd inmiddels lang vervlogen en is het als kredietnemer tegenwoordig vaak erg lastig om door de bomen het bos nog te zien. Door een hypotheek te berekenen zorgt u er in ieder geval voor dat u een duidelijk beeld krijgt van het verloop van de lening in kwestie en dat is eigenlijk al heel wat. Door een lening te berekenen krijgt u een duidelijk zicht op de kostprijs alsook op het bedrag dat u maandelijks moet zien te reserveren.

Een lening berekenen heeft de reputatie van complex te zijn, maar in de praktijk zien we dat, dat niet het geval is. Eigenlijk heeft u voor het berekenen van een lening niet zoveel nodig, alleen informatie over het bedrag en de looptijd is in de meeste gevallen eigenlijk reeds voldoende. Let wel, er zijn natuurlijk uitzonderingen. Een lening berekening voor een hypothecaire lening is wat dat betreft over het algemeen een stuk lastiger en complexer dan een lening berekening voor een gewoon persoonlijk krediet. Hoe dan ook is het een feit dat een lening berekenen vandaag de dag zeer belangrijk is voor iedereen die graag een financiering wenst af te sluiten.

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.