Een gratis kredietkaart aanvragen

kredietkaartenWat als je een gratis kredietkaart wilt aanvragen zonder je een negatieve BKR (Bureau Krediet Registratie) registratie hebt? In principe staat je dan niets in de weg en kun je vrij eenvoudig, mits je ook aan alle andere voorwaarden voldoet, een kredietkaart in de wacht slepen. Heb je wél een negatieve BKR registratie dan wordt het een ander verhaal. Het is dan vaak nog moeilijk om aan een kredietkaart te komen.

Verstrekkers van kredietkaarten willen logischerwijs, overigens net als alle andere verstrekkers van krediet, zo min mogelijk risico lopen. Zij zullen dus niet zomaar kredietkaarten verstrekken. Daarom controleren zij je bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Je vermelding, ook wel codering genoemd, blijft daar vijf jaar staan en in die tijd kunnen verstrekkers jouw situatie bekijken. Daarop besluiten zij of ze wel of niet een kredietkaart verstrekken.

Als je dus geen negatieve BKR registratie hebt, is er in principe niets aan de hand. Je kan zonder enige moeite een gratis kredietkaart aanvragen, als het tenminste gaat om je situatie. Als je betalingsachterstand hebt opgelopen, dan zul je een negatieve BKR registratie krijgen.  kredietkaartverstrekkers kunnen dit inzien en op basis daarvan redeneren dat zij te veel risico nemen door een kredietkaart te verschaffen aan jou, omdat je al een keer eerder niet aan je betalingen hebt voldaan.

Hier kunt u een gratis kredietkaart aanvragen.

Voor de mensen met een negatieve BKR registratie is de gratis kredietkaart een oplossing. Dit fenomeen is over komen waaien uit de Verenigde Staten, alwaar de debitcard al enkele jaren in gebruik is.

Krediet met een kredietkaart.

De letterlijke vertaling naar het Engels van een kredietkaart is dan ook creditcard of debitcard. Een plastic kaart waarmee je op krediet spullen kunt aanschaffen en geld kunt lenen middels het pinnen bij een pinautomaat. Zoals u echter weet is het met krediet zo dat u het ooit terug zal moeten betalen, zo ook met de kredietkaart-uitgaven. Op het einde van de maand krijg je een uitgavenstaat. Deze vermeldt alle aankopen en betalingen die je in de voorbije maand met je kredietkaart hebt uitgevoerd. Meestal is er sprake van automatische incasso waarbij de kredietkaart maatschappij het verschuldigde bedrag van de betaalrekening incasseert. Bij de aanschaf van een kredietkaart wordt je geregistreerd bij het Bureau voor de Kredietregistratie, afhankelijk van het krediet dat je kan benutten met de kredietkaart.

De gratis kredietkaart heeft meerdere voordelen:

  1. De betaling vindt pas achteraf plaats en dat maakt een creditcard zo gebruiksvriendelijk: je betaalt pas de maand erna. Eigenlijk ‘leen‘ je gratis dus een maand lang geld van je bank of de uitgever van de kaart. Of nog anders gesteld: eigenlijk leen je via je creditcard tijdelijk geld want de creditcard schiet het aankoopbedrag voor en het wordt achteraf (begin volgende maand dus) pas afgeschreven van je rekening.
  2. Wereldwijd geaccepteerd: met je creditcard kun je overal ter wereld betalen.
  3. Er kan direct gepind worden met een creditcard (meestal maximaal € 750).
  4. Aankopen via creditcards zijn meestal verzekerd. Dit is vooral prettig bij online aankopen: als je iets online koopt en de internetverkoper (winkel, eBay) houdt zich niet aan de levering dan is het eenvoudig om je geld terug te krijgen.
  5. Dit geldt ook als iemand de kaart of creditcardgegevens gestolen heeft.
  6. Voor betalingen buiten de eurozone geniet je gunstige wisselkoersen.
  7. Ook zit er bij je creditcard een reisongevallenverzekering die opsporings-, reddings- en repatriëringskosten dekt.
  8. Bij aankopen via het internet zijn kredietkaarten vaak onontbeerlijk, zeker bij aankopen in het buitenland.

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.