Een te dure lening oversluiten?

Wanneer je een lening oversluit betekend dit dat je een lening overzet naar een nieuwe aanbieder of een andere nieuwe lening. In vele gevallen wordt een dure lening overgezet naar een andere goedkopere aanbieder. Het is ook mogelijk om meerdere kleinere leningen over te sluiten naar één grote gezamenlijke lening. Let er op dat je een lening alleen oversluit als je zeker weet dat je ook daadwerkelijk goedkoper uit bent bij de nieuwe aanbieder. Diverse kredietverstrekkers en banken adverteren vaak met de laagste rente en het goedkoop oversluiten van een lening. In veel gevallen zitten hier echter verzwegen voorwaarden aan vast, zoals bijvoorbeeld een tijdelijke lagere rente. Let hier goed op.

Lening oversluiten

Een te dure lening oversluiten wordt alleen gedaan voor een lager rentetarief. Het kan erg verleidelijk zijn om over te stappen naar een andere aanbieder met een lager rentetarief. Het komt regelmatig voor dat het lage rente tarief slechts enkele maanden geldt. In deze gevallen gaat het om een zogenaamde actie- of startrente. Na een bepaalde periode betaal je dan weer een hogere rente die misschien zelfs nog hoger is dan je vorige lening. Het vergelijken van aanbieders, leningen en voorwaarden is daarom erg belangrijk. Let vooral op rentetarieven bij het oversluiten van een lening. Op het internet kun je gemakkelijk rentetarieven naast elkaar leggen, waardoor je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

De volgende stap is de aanvraag van offertes van de voor jou interessante en goedkopere aanbieders. In deze offertes vind je de looptijd, rentes, voorwaarden en maandelijkse aflossing van de diverse leningen. Voor een goede vergelijking kun je nu de offertes naast je huidige lening leggen. Je weet zeker of je goedkoper uit gaat zijn wanneer je de rentetarieven en kleine lettertjes met elkaar vergelijkt.

Wat ook mogelijk is, is om verschillende leningen over te sluiten naar één grote overzichtelijke lening. Hierdoor heb je meer overzicht en ook waarschijnlijk een lagere rente. Je moet eerst berekenen wat je op dit moment nog met je huidige leningen aan rente verschuldigd bent, voordat je deze stap zet. Dit bedrag is te vergelijken met de nieuwe grote lening die je in plaats van de verschillende leningen af wil sluiten. Bij kleine leningen kun je denken aan leningen bij een bank of een lening bij een postorder bedrijf (op afbetaling kopen) of een creditcard.

Online lening afsluiten.

 

Je kunt gemakkelijk online een lening afsluiten, mocht je hebben besloten welk soort lening je nodig hebt en wat je wensen over bijvoorbeeld de looptijd zijn. Je moet een aantal belangrijke stappen volgen om online een lening af te sluiten. De belangrijkste stap is om alle leningen en aanbieders met elkaar te vergelijken. Op verschillende websites is het mogelijk om verschillende leningaanbieders met elkaar te vergelijken. Om tot de beste en goedkoopste lening te komen is het vergelijken erg belangrijk. Voor jouw situatie is namelijk niet elke lening even geschikt. De rente, looptijd en de maandelijkse aflossing zijn belangrijke factoren.

Zodra je op een website bent waar het mogelijk is om leningen te vergelijken en aan te vragen, begin je eerst met het invullen van een aantal persoonlijke gegevens over jouw situatie. Op die manier wordt er gekeken of je in aanmerking komt voor een lening en wat het maximaal te lenen bedrag is. Enkele gegevens die je nodig hebt zijn; het gewenste leenbedrag, het doel van het leenbedrag, persoonlijke gegevens en je financiële situatie (maandlasten en inkomen). Een eventuele BKR registratie kan van invloed zijn op het bedrag dat je kunt lenen en de aangeboden rente.

Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om extra inkomen van je partner op te geven. Aan de hand van al deze informatie gaat de kredietverstrekker bepalen of je in aanmerking komt voor de lening en voor het bedrag dat je wenst. Je zit bij een offerte nergens aan vast aangezien deze bijna allemaal vrijblijvend zijn.

Na de leningaanvraag is het mogelijk om een offerte aan te vragen. Hierin worden enkele zaken beschreven zoals; de rente, de looptijd, de maandelijkse aflossing en de voorwaarden. Bovenstaande gegevens moeten altijd in de offerte vermeld staan. Deze verschillen nogal per leningsoort en per aanbieder. Wanneer je meerdere offertes aanvraagt, heb je de mogelijkheid om de voorwaarden van de verschillende leningen met elkaar te vergelijken.

Op deze manier kun je makkelijk bepalen welke lening onder welke voorwaarden voor jouw situatie goedkoop en verstandig is. Het is erg belangrijk dat je de voorwaarden aandachtig doorleest en met elkaar vergelijkt. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel afsluitkosten je betaald voor de lening en of je boetevrij (vervroegd) extra kunt aflossen. Je kunt natuurlijk altijd de hulp van een adviseur inschakelen.

Zodra je gekozen hebt voor een bepaalde lening, teken je de overeenkomst en stuur je deze op naar de betreffende kredietverstrekker. In sommige gevallen moet je nog papieren zoals; legitimatie of bewijs van inkomen meesturen. Vervolgens ondertekend ook de kredietverstrekker de overeenkomst en stuurt je een kopie. Uiteraard is de overeenkomst bij een lening afsluiten zonder handtekeningen niet geldig.

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.