Je restschuld aflossen met een persoonlijke lening.

Bij een restschuld aflossen gaat het vaak om verschillende leningen die je bent aan gegaan voor een keuken, dure computer, een auto of vakantie waarvoor het benodigde geld in één keer op uw rekening wordt gestort. Bij deze leningen is er dus vaak overbodige luxe gefinancierd.

restschuld aflossen

Zo werkt een persoonlijke lening

U gaat een overeenkomst aan met een geldverstrekker en zodra de papieren in order zijn krijgt u het bedrag (de persoonlijke lening) op uw bankrekening gestort. De looptijd van de lening en de rente over de financiering worden in een deze leenovereenkomst vastgelegd. De looptijd varieert vaak van 6 tot en met 120 maanden en de rente en het door u te betalen termijnbedrag zijn tevens van te voren vastgesteld. Dit houdt in dat de rente, looptijd en het verschuldigde bedrag per maand op de persoonlijke lening niet gewijzigd kunnen worden.

Voor- en nadelen van een persoonlijke lening.

Het voordeel hiervan is dat je als consument weet waar je aan toe bent. Je betaalt iedere maand hetzelfde bedrag en komt dus niet voor verrassingen te staan. Een persoonlijke lening is vaak wat goedkoper dan een doorlopend krediet. Dit is dus een voordeel. Ten opzichte van bijvoorbeeld een hypotheek betaalt u meer rente. Een ander nadeel is dat als de rente opeens behoorlijk daalt, je hier niet van kunt profiteren. Dit komt omdat de lening contractgebonden is en je dus niet af kunt wijken van de overeengekomen rente. Vaak kun je ook niet tussentijds aflossen. Indien u dit wel wenst te doen dan bent u gebonden aan een bepaalde boeterente waardoor u geen voordeel heeft het aan aflossen van uw persoonlijke lening.

Uiteraard zijn er naast de persoonlijke lening nog andere vormen van financieringen. Denk hierbij aan leningen zoals een huurkoop, financial lease, doorlopend krediet of een huurkoop nieuwe stijl. Meer informatie over een persoonlijke lening treft u op deze pagina.

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.