Kan je een bkr registratie opvragen online.

Het BKR, Bureau Krediet Registratie, is een organisatie die van elke Nederlander bij houdt welke kredieten hij of zij heeft afgesloten. Deze informatie ligt opgeslagen in het CKI, Centraal Krediet Informatiesysteem. Deze database wordt vooral gebruikt door geldverstrekkers. Op deze manier kunnen zij er achter komen of iemand die een lening aanvraagt in staat is om de financiële lasten te dragen. Dit is belangrijk om te weten voor een financieringsinstelling, omdat zij een groot risico lopen op het moment dat ze de hele lening voor dienen te schieten.

Bureau Krediet Registratie

Het BKR registreert de kredieten als hulpmiddel voor mensen en om de burgers in bescherming te nemen in het geval dat er teveel geld wordt uitgegeven. Het Bureau Krediet Registratie is een objectieve instantie die geen enkel winstbelang nastreeft. Goed om te weten is dat het BKR zelf geen oordeel vormt. Zij verzamelen en verstrekken alleen de gegevens en geven daar geen enkele mening over. In het CKI zijn alle kredieten opgenomen die lopend zijn of minder dan 5 jaar geleden afgelost zijn. Hierbij kunt u denken aan leningen, maar ook de bestedingen met uw creditcard. Bijzonder is dat een afgesloten hypotheek niet wordt opgenomen in de database van het BKR. Pas als u uw termijnen niet betaalt, gaat het BKR uw gegevens registreren.

Hoe kunt u uw BKR registratie opvragen?

Zoals hierboven beschreven informeert een financiële instelling direct bij het BKR naar de financiële situatie van een individu die een lening heeft aangevraagd. Maar het is ook mogelijk om zelf uw BKR registratie op te vragen. Dit dient u te doen bij een Nederlandse bank, het is niet van belang of u klant bent van een bepaalde bank. Bij elke bank vindt u de brochure ‘Wat doet BKR voor mij?’. Aan de achterzijde van dit boekje vindt u een aanvraagformulier voor uw BKR registratie. Deze aanvraag dient u te overhandigen aan de bank. Vergeet daarbij niet om uw identificatiebewijs mee te nemen. Uw BKR registratie opvragen kan alleen zelf. Vervolgens dient u een bedrag van €4.95 over te maken bij de bank. Binnen 10 werkdagen ontvangt u dan uw BKR registratie op uw thuisadres. De BKR registratie opvragen kan vooral handig zijn om van te voren in te schatten of u een lening kunt aanvragen.

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.