Kort overzicht van financiële dienstverleners in Nederland

Het aanbod van verzekeringen en andere financiële dienstverleningen in Nederland lijkt beperkt tot een cirkel van een vast aantal banken. In werkelijkheid zijn er diverse manieren op een krediet te verkrijgen, ook buiten de bekende banken om. Misschien gaat u er van uit dat onbekende namen geen goed idee zijn wanneer u op zoek bent naar een lening, een verzekering of andere dienst op financieel gebied. Maar juist de kleinere dienstverleners kunnen veel makkelijker persoonlijke service bieden dan de grote banken, ze zijn per definitie meer flexibel. Wanneer u op zoek bent naar een verzekering die niet voldoet aan de standaard regels, omdat de waarde van het verzekerde object kleiner is dan gewoonlijk, of juist groter bijvoorbeeld, zullen de banken al snel af moeten haken, hun interne regelgeving is niet flexibel genoeg voor andere dan de standaard leningen, verzekeringen en hypotheken.

Ferratum.

ferratumWanneer we het bedrijf Ferratum, eens onder de loep nemen, merken we direct dat het hier gaat om een geldlener die gespecialiseerd is in kleine bedragen. Verder is het min of meer een gewone financiële dienstverlener. Dat wil zeggen dat het bedrijf dezelfde rechten en plichten heeft als een gewone bank, en in feite is het ook een gewone bank. Ferratum is onderdeel van Novum Bank Ltd, gevestigd in Malta. Door te specialiseren op het verstrekken van mini kredieten is deze bank veel toegankelijker dan een traditionele bank, ook voor personen of bedrijven die wat extra financiële ruimte nodig hebben, voor een korte periode. De leningen worden snel afgehandeld en het aanvragen van een lening duurt over het algemeen niet langer dan vijf minuten. Ferratum geeft wel de garantie van een bank, maar heeft niet het ingewikkelde administratieve systeem. Zoekt u snelle hulp voor een kleine lening, dan is Ferratum iets voor u. Financiële dienstverlening in het klein.

A-Krediet

a kredietBij A-Krediet, kunt u terecht, maar A-Krediet is gespecialiseerd in de wat grotere leningen. Doordat A-Krediet een gedeelte van het administratieve papierwerk door de toekomstige klant laat doen kan A-Krediet goedkopere leningen aanbieden. Er is geen loket met een persoon die voor u uitrekent hoeveel geld u kunt lenen. In een paar eenvoudige stappen vergelijkt u zelf uw maandinkomen met uw vaste lasten. Voeg daarbij uw eigen, persoonlijke voorkeuren en u weet hoeveel u maandelijks af zou kunnen lossen, of af zou willen lossen. Daarmee bepaalt u zelf ook hoeveel geld u zou kunnen lenen, zonder de financiële gezondheid van u zelf of van uw bedrijf in gevaar te brengen. Daarbij kan het gaan om een lening voor de aankoop van een auto, het verbouwen van een keuken, of het aanleggen van een tuin, een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. A-Krediet is gespecialiseerd in de wat grotere leningen, maar ook hier geldt dat er niet teveel administratieve activiteiten nodig zijn voor het aanvragen van een lening. Bovendien doet u de meeste berekeningen helemaal zelf, online en voordat u de lening aanvraagt. U komt niet voor verrassingen te staan omdat de bank dingen anders berekend dan u zelf zou doen. Eerlijkheid en openheid zijn dan ook belangrijk voor A-Krediet.

Lendico

Een andere aanpak vind u bij Lendico. Bij Lendico gaat men er van uit dat een lening, net als heel veel financiële diensten, twee kanten heeft. De ene kant is voor u als lener het belangrijkste. Kunt u geld lenen tegen een aantrekkelijk tarief en zonder al te lange wachttijden? Via Lendico is dat mogelijk, maar het is wel afhankelijk van een paar gegevens. De andere kant van een geldlening is namelijk het geld zelf. Het bedrag dat u wilt lenen moet ergens vandaan komen. Een gewone bank gebruikt het geld van spaarrekeningen bij die bank. Lendico gebruikt het geld van investeerders. Dat betekend dat er twee partijen bij elkaar gebracht worden, en dat Lendico meer een bemiddelaar is, en niet zozeer een bank. Natuurlijk kunt u ook deelnemen aan de andere zijde van de munt en geld investeren in leningen via Lendico. Lendico staat garant voor het terugbetalen van de investeringen, de afbetalingen, en natuurlijk ook de rentebetalingen worden automatisch op uw bankrekening gestort. Het bijzondere aan Lendico is eigenlijk dat er twee soorten klanten zijn, geldleners en investeerders, die allebei beter willen worden van een transactie. En in de meeste gevallen, zo goed als alle gevallen, is er bij Lendico sprake van twee soorten tevreden klanten.

Spotcap – Zakelijk krediet van €1.000 tot €100.000

De laatste van de vier besproken dienstverleners is Spotcap. Spotcap is een snelle dienstverlener. Wanneer een bedrijf een zakelijk krediet nodig heeft is er in de zakenwereld van vandaag niet altijd tijd om door de papierwinkel van de bank te gaan. Dan zijn uw klanten misschien al lang verdwenen naar een andere provider. Spotcap is een organisatie die zakelijke kredieten verstrekt, maar dan sneller. Die snelheid wordt bereikt door minder te kijken naar de activiteiten en resultaten van het bedrijf in het verleden. Spotcap bekijkt de laatste resultaten, en vraagt dus alleen naar recente documenten van het bedrijf dat het krediet aanvraagt. Daarmee is Spotcap sneller dan de meeste traditionele banken, maar wel net zo betrouwbaar. Uw krediet aanvraag wordt behandelt met een minimum aan papierwerk en tarieven en vergoedingen worden berekend op een transparante manier. Het grote voordeel voor uw bedrijf? Wanneer het zakelijk krediet is toegekend kunt u bijna onmiddellijk en overal over het geld beschikken omdat het direct wordt geboekt op uw zakelijke bankrekening.

 

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.