Kredietkaarten zijn niet meer weg te denken in onze hedendaagse consumptie maatschappij.

kredietkaartenAls betaalmiddel kan het dan ook een handig alternatief zijn voor aankopen van producten of diensten. Alle grote banken bieden wel één of meerdere kredietkaart een aan met de één nog completer en met extra voordelen dan de andere. Indien u nog geen kredietkaart heeft moet u steeds goed opletten dat u weet welke intresten u betaald voor geld dat u opneemt of betalingen die u doet met uw kredietkaart. Op deze weblog hebben we reeds een vergelijk gemaakt van de meest gebruikte – en voordeligste- kredietkaarten.

Al deze kaarten bieden het gemak dat u vandaag de aankoop zou kunnen doen en dat die pas over een maand wordt afgehouden van uw rekening waaraan uw kredietkaart gekoppeld is. Doorgaans is een visa kredietkaart enkele jaren geldig (meestal 5) en krijgt u daarna gewoon een nieuwe met een nieuwe uniek kredietkaart nummer en code. Dit wordt gedaan als extra voorzorg en uit veiligheid om misbruik zo goed als uit te sluiten.

Wat betreft de veiligheid kan u gerust op beide oren slapen; fraude met kredietkaart kan tegenwoordig zeer snel opgespoord worden en wordt ook streng bestraft! Indien er toch met uw kredietkaart geknoeid wordt en dit ontegensprekelijk blijkt, dan betaald de instelling die u de kredietkaart bezorgde, de schade aan u terug. Bekijk vandaag nog onze vergelijking van de betere kredietkaarten op dit moment en beschik over een permanente kredietlijn waarvan u enkel gebruikt wat u nodig heeft en geen cent meer!

Wat is een kredietkaart?

Een kredietkaart (van visa of mastercard bijvoorbeeld) is een betaalmiddel waarmee je aankopen of betalingen kan doen die je pas later moet betalen. Anders dan je gewone bankkaart gaat het geld dus niet meteen van je eigen rekening af, maar krijgt u na verloop van tijd (meestal éénmaal per maand) een afrekening voor de aankopen die u gedaan heeft met uw kredietkaart..

Betalen met een kredietkaart is dan ook eenvoudig; ofwel geeft u gewoon de kredietkaartcode (bij online aankopen bijvoorbeeld), let er dan wel op dat u de aankopen doet op een beveilige webpagina(!) of u plaatst een handtekening nadat de verkoper uw kredietkaart gebruikt heeft om uw betaling de registreren.

Op elke kredietkaart staat een lange cijfercode. Deze code is uniek en wanneer u goederen per telefoon koopt, kan het voorkomen dat u deze code moet opgeven. In een restaurant loopt het bijna hetzelfde; u geeft u kredietkaart af aan de dienster of ober en handteken vervolgens het ontvangstbonnetje. Tegenwoordig maken restaurants wel meer en meer gebruik van een elektronisch betaaltoestel voor kredietkaarten, waarmee hij tot aan de tafel kan komen, u kan dan vervolgens discreet uw persoonlijke code opgeven zodat de betaling kan verwerkt worden.

Kredietkaart aanvragen via het internet.

U overweegt een kredietkaart aan te vragen maar wil op voorhand een duidelijk idee hebben van wat de kosten zijn en welke kaart de beste keuze is? Zo krijgt u een betere kijk waarop u moet letten als u een kaart gaat aanvragen. De algemene kenmerken van de kredietkaart is dat u er onder meer wereldwijd op meer dan 29 miljoen plaatsen mee kan betalen! Daarnaast heeft u als kaarthouder een groot gebruiksgemak met flexibele mogelijkheden naar terugbetaling toe. Of u nu vliegtickets koopt, online een cruise boekt of met visa betaald in een restaurant; met een kredietkaart betaalt u snel en gemakkelijk zonder cash geld bij te hebben.

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.