Lening Oversluiten? Bekijk de Voordelige Mogelijkheden

Een lening oversluiten kan per maand een hoop geld besparen. Het is hierbij wel van belang dat u ervoor zorgt dat u goed geïnformeerd bent. Er zijn vele aspecten waar u rekening mee moet houden. Hier kunt u gemakkelijk en overzichtelijk informatie bekijken over het oversluiten van uw hypotheek of lopende lening. Bekijk de lening verstrekkers die wij speciaal voor u hebben geselecteerd. Dus bent u opzoek naar aanvullende informatie of wilt u de goedkoopste lening aanbieder vinden met een aantrekkelijk rentetarief? Er zijn speciale pagina’s die uitleg geven over het oversluiten van een lening.

Tips voor het oversluiten van uw bestaande lening

Voor het oversluiten van een lening is het belangrijk alle gegevens overzichtelijk voor u te hebben. Daarnaast moet u er voor zorgen dat u voldoende informatie heeft voor het oversluiten van een hypotheek of geldlening. Zorg ervoor dat u de voorwaarden van uw bestaande lening goed doorneemt.

Hieronder kunt u een aantal voorbeelden bekijken voor als u uw bestaande lening wilt oversluiten.

  • Breng uw financiën duidelijk in kaart, dit erg belangrijk bij het oversluiten van een lening.
  • Maak een overzicht van inkomsten, uitgaven en uw bestaande lening(en).
  • Bekijk of uw huidige kredietverstrekker geen boete geeft bij het oversluiten van uw bestaande lening.
  • Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan bij meerdere lening aanbieders.
  • Vergelijk het rente tarief, looptijd en de kosten per maand.
  • Neem de voorwaarden goed door en kies een realistisch en haalbare lening.
  • Kies de de meest voordelige hypotheek, doorlopend krediet of persoonlijke lening.
  • Tot slot, leen verstandig, dan kunt u met een gerust hart overstappen.

Bent u opzoek naar aanvullende informatie over leningen oversluiten?

Bekijk alle pagina’s en vind informatie over het oversluiten van verschillende soorten leningen. Hier vind u belangrijke informatie over het oversluiten van een persoonlijke lening.

Hoe kunt u uw bestaande lening oversluiten?

Hoe kunt u uw bestaande lening oversluiten? Als u een lening afsluit, sluit u deze altijd voor een langere periode af. Deze periode wordt ook wel de looptijd van uw lening genoemd. Hoe hoger uw lening is, des te langer is uw looptijd. Een lange looptijd kan prettig zijn, omdat u in dit geval maandelijks minder hoeft af te lossen voor uw lening.

Echter, een langere looptijd heeft ook nadelen. Zo is de kans groot dat er veranderingen plaatsvinden tijdens de lange looptijd van uw lening, bijvoorbeeld de rentetarieven van leningen van andere kredietverstrekkers. Zo sloot u op het moment van het afsluiten van uw lening wellicht de voordeligste lening af, maar is deze situatie op dit moment veranderd. Als de rentetarieven van andere aanbieders naar beneden zijn gegaan, kan het dan ook voordeliger zijn om ervoor te kiezen uw bestaande lening over te sluiten.

Persoonlijke Lening Oversluiten.

Persoonlijke Lening Oversluiten

Stappenplan voor bestaande lening oversluiten

Als u ervoor heeft gekozen om uw bestaande lening over te sluiten omdat u een aantrekkelijke aanbieding heeft gezien van een andere kredietverstrekker, dient u de volgende stappen te volgen.


Stap 1


Controleer of uw bank een boete hanteert bij het oversluiten van een bestaande lening. Niet alle kredietverstrekkers hanteren een boete bij het oversluiten van een lening, maar er zijn enkele banken die dit wel doen. Is dit tevens het geval bij uw bank, dan kan het zo zijn dat het bedrag van de boete hoger is dan het bedrag van de besparing die u heeft door uw bestaande lening over te sluiten. In dit geval is het dan ook beter om af te zien van het bestaande lening oversluiten.


Stap 2


Rekent uw bestaande lening aanbieder geen boete dan is het verstandig om aanbiedingen van andere kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken om op zoek te gaan naar de beste deal. Let hierbij voornamelijk op het feit of een aanbieding een tijdelijke aanbieding is, of voor langere tijd op dit bedrag is vastgesteld. Tijdelijke aanbiedingen kunnen namelijk tijdens de looptijd van de lening nog veranderen, waardoor u na het oversluiten van de bestaande lening alsnog dezelfde kosten maakt als voorheen, of zelfs meer moet betalen. Het oversluiten van een bestaande lening met een tijdelijke aanbieding, is dan ook zeker niet aan te raden.


Stap 3


Vraag bij verschillende aanbieders een offerte aan en kies de beste kredietverstrekker. Geef door dat je een bestaande lening wil oversluiten. Het aangeven van een bestaande lening oversluiten kunt u vaak gemakkelijk online doen, op de website van de betreffende kredietverstrekker waar u naar wilt overstappen. Heeft u dit gedaan, dan worden uw zorgen met betrekking tot het bestaande lening oversluiten uit handen genomen en regelt de betreffende kredietverstrekker uw overstap. Als u inzicht wilt in dit proces, kunt u een persoonlijk gesprek aanvragen bij de betreffende bank om op de hoogte te blijven.

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.