Schulden, wat zijn dat?

Bij het aanvragen van een lening ontstaan schulden. Snel een dure auto kopen is natuurlijk leuk, maar deze vreugde vergaat na een tijdje en dan zit je nog steeds met torenhoge kosten: het aflossen van je financiering.

Welke soorten schulden zijn er?

Niet alle schulden zijn gelijk. Goede schulden zij het soort dat u in staat stelt uw beperkte middelen om te zetten in meer middelen, zoals het kopen van een huis of het opbouwen van een bedrijf. Slechte schulden zijn het soort dat u helpt om boven uw stand te leven en geen blijvende waarde creëren, zoals het gebruik van uw creditcard om vaak uit eten te gaan of een dure vakantie te boeken. Dit is dus voornamelijk een persoonlijke lening.

Goede schulden en slechte schulden

De meeste mensen hebben een combinatie van goede en slechte schulden. Uw hypotheek is een goede schuld, omdat u na afloop van de looptijd een bezit hebt dat meer waard is dan de oorspronkelijke aankoopprijs, zelfs als u de rente heeft afbetaald en een hypotheekschuld overhoudt. Afgezien van de prijsstijgingen en -dalingen van vastgoed, verdubbelt de waarde van een huis in tien jaar.

Kosten van uw schulden.

Een van de redenen dat veel mensen verward raken door schulden is dat de voorwaarden niet altijd de betekenis hebben die u denkt dat ze hebben. Neem bijvoorbeeld een financiering met nul procent rente. Als u een ijskast of een bank koopt met een financieringsplan van nul procent rente
gedurende zes maanden, zou u kunnen denken dat de rente pas in de zevende maand begint te lopen. Vaak is er in kleine lettertjes een bepaling opgenomen dat wanneer u niet binnen de zes maanden het aankoopbedrag heeft afgelost, de rente over de hele zes maanden alsnog in rekening wordt gebracht.Dat betekent dat u alsnog rente betaalt over het gehele bedrag.

Andere kosten begrijpen

Sommige mensen maken slechte keuzes in hun pogingen hun schulden onder controle te krijgen, waarmee ze zichzelf blootstellen een nog grotere risico’s. Niet dat er geen logische gedachte achter hun beslissingen zit, maar de logica is verkeerd. Sommige mensen komen bijvoorbeeld in de verleiding om de hypotheek te verhogen, zodat zij een auto kunnen kopen of hun schulden kunnen afbetalen. De logische gedachte is eenvoudig: de hypotheekrente is vaak lager dan de rente op een persoonlijke lening. Bovendien is de hypotheekrente aftrekbaar van de belastingen.

De fout van deze constructie ligt in het worstcasescenario. Als u de verplichtingen van een autofinanciering niet kunt nakomen, kan de kredietverstrekker uw auto komen ophalen. En als u uw persoonlijke lening niet kunt afbetalen, zal de deurwaarder misschien wat spullen komen weghalen. Maar wanneer u uw hypotheek niet meer kunt betalen, verliest u uw huis!

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.