Snel geld lenen is niet altijd goedkoper!

Snel geld lenenSnel geld lenen bied jou een aantal voordelen. Deze voordelen hebben vooral betrekking op de snelheid en het gemak waarmee de snelle lening afgesloten kan worden. Bij dit type leningen er zijn verschillende varianten te noemen kan de afsluiter vaak binnen 24 uur een lening afsluiten. Nagenoeg iedereen kan deze leningen succesvol aanvragen, het maakt niet uit als je al een studielening of een betaalkrediet op je betaalrekening hebt staan. Een goed voorbeeld hierbij zijn studenten die in het masterjaar zitten, zij kunnen naast hun studielening (DUO), duizend euro rood staan op hun bankrekening en nog eens 6000 euro bijlenen bij de meeste banken.

Een snelle lening is niet goedkoper dan een normale lening. Vergeleken met lange termijn leningen zijn snelle leningen zelfs stukken duurder. Dat heeft te maken met het gegeven dat kredietverstrekkers het risico van de lening over een kortere periode moeten zien in te calculeren. Daarbij speelt ook het feit dat er bij snelle leningen geen onderpand is die de kredietverstrekker kan opeisen wanneer de lening gedurende de looptijd niet wordt afgelost. Als gevolg van deze omstandigheden zal de rente op een snelle lening hoger liggen dan de rentelasten op een lening die een langere looptijd kent en waar er sprake is van een onderpand (auto of huis).

Online een snelle lening aanvragen of toch bij de bank lenen?

Vroeger was het allemaal nog niet zo gemakkelijk. U had geen andere optie dan een afspraak bij de bank te maken om een lening aan te vragen. De bankmedewerker ging uw hele financiële gang van zaken na en nam zijn tijd. Dat u snel geld nodig had was hier duidelijk ondergeschikt aan. Gelukkig is dit allemaal anders geworden met de komst van het internet.

Het online aanvragen van een lening kent vele voordelen. Zo kunt u verschillende aanbieders gemakkelijk vergelijken met behulp van vergelijkingssites en hoeft u niet naar een bank toe om geld op te kunnen nemen. Nagenoeg alle kredietverstrekkers verstrekken uitgebreide informatie aan op hun websites, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt voor een kredietverstrekker, verloopt de procedure van aanvraag tot toekenning van de lening vaak erg snel. U hoeft dus niet lang te wachten op het geld.

De rentetarieven die online kredietverstrekkers rekenen op leningen zijn vaak voordeliger dan die bij traditionele banken. En dat is ook niet zo gek eigenlijk. Online kredietverstrekkers werken efficiënter dan banken omdat zij geen dure kosten hoeven door te rekenen voor dure klantcontactcentra, kantoorpanden en andere overbodige zaken. U als consument bent hierbij gebaat omdat u sneller en goedkoper kunt lenen!

Hoe werkt online snel geld lenen?

Het regelen van een krediet bij een bank of kredietmaatschappij is met het volwassen worden van het internet erg gemakkelijk geworden. Online kunt u gemakkelijk vergelijken, aanvragen doen en overeenkomsten sluiten, zonder dat je de deur uit hoeft.

Voordelen van een online snelle lening

Online een snelle lening aanvragen heeft een aantal voordelen vergeleken met naar de bank gaan. Zo hoeft u niet een dikke jas aan te trekken en helemaal door de stad trekken om bij het bankkantoor in de rij te mogen staan, heb je niet te maken met sluitingstijden en ander ongemak. Via de vele vergelijkingssites die er tegenwoordig zijn kan je gemakkelijk achterhalen wat het maximum bedrag is dat je op dit moment zou kunnen opnemen. Wanneer je deze informatie opvraagt zie je daarnaast ook meteen wat de maandelijkse rente is die je verplicht bent te betalen bij het opnemen van een krediet.

Na ontvangst van een online leningaanvraag wordt deze ingediend bij de bank of leenmaatschappij die je tijdens het invullen van de aanvraag hebt uitgekozen. Daarna wordt er binnen één werkdag uitsluitsel gegeven of je het geld kunt lenen en tegen welke voorwaarden dit kan. Deze voorwaarden zijn rentetarief (variabel of vast), looptijd en type krediet (doorlopend, eenmalig).

De kredietverlener neemt hierna contact met je op om de lening rond te maken. Nadat dit is gelukt zie je het geld binnen enkele werkdagen op je bankrekening staan. Waarna je het kunt vrij kunt opnemen. Pas na een maand wordt een vooraf afgesproken rentebedrag van jouw rekening afgeschreven. Dit verloopt precies hetzelfde als bij een lening die bij bankkantoor zou zijn afgesloten.

Het afsluiten van een lening via het internet is net zo veilig als naar een bank gaan maar biedt u wel veel gemak, tijdswinst en bespaart u, indien u goed vergelijkt, een pak rentekosten.Heb je direct geld nodig om een belangrijke aankoop te doen, verdiep je dan altijd eerst in welke kredietverstrekker de beste voorwaarden en tarieven biedt. Succes met het aanvragen van je snelle lening! Kortom, het afsluiten van een lening is nog nooit zo gemakkelijk en transparant geweest.

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.