Steeds meer studenten hebben een studenten krediet.

Steeds meer studenten lenen geld met een studenten krediet. Studentleningen bij de IB-groep, maar ook studenten krediet via de banken. Uit onderzoek van de CBS blijkt dat er bijna 4 miljard euro is uitbesteed aan studiefinanciering. De helft daarvan ging uit naar studenten kredieten, die verkrijgbaar zijn bij de IB-groep zowel in aanvullende vorm of als studenten niet aan de voorwaarden van de prestatiebeurs voldoen.

De prestatiebeurs moet studenten motiveren om “snel” hun studie te halen. Echter hebben studenten vaak een druk studentenleven met ook bijkomende activiteiten zoals een studentenvereniging of een aanvullende stage. Deze activiteiten zijn goed voor de ontwikkeling van studenten, maar tegelijkertijd zorgen deze activiteiten er ook voor dat studenten meer geld gaan lenen.

Als we gaan kijken naar tien jaar geleden kunnen we constateren dat studenten destijds helemaal geen of nauwelijks geld leende. In de afgelopen jaren zien we een toename van het aantal studenten die geld lenen. Eveneens worden de bedragen voor geld lenen ook steeds hoger.

De overheid wil studenten waarschuwen over de gevolgen van geld lenen. Desondanks is het natuurlijk ook begrijpelijk dat studenten simpelwel geld willen lenen, maar soms ook niet anders kunnen. Geld lenen voor een kamer of voor studieboeken is soms een noodzaak. Studenten willen soms ook een beetje genieten van het leven en lenen dan ook geld voor vakanties of voor kleding.

Momenteel heerst er een economische crisis en de vraag is of de overheid haar regels omtrent geld lenen gaat aanscherpen. Studenten zouden hierdoor moeilijker geld kunnen lenen. Maar ligt het probleem nu echt bij de studenten of is de economie gewoon slechter geworden. Is alles niet duurder geworden en lossen we door strengere regels voor studenten krediet de kern van de problemen op? Dit blijft de hamvraag. Bezuinigingen gaan komen, maar waar de bezuinigingen op gericht zullen zijn is nog de vraag.

Studenten hebben veel kosten. Zo hebben studenten niet alleen kosten aan college geld, maar ook kosten voor studieboeken, kamer, eten, drinken en andere activiteiten. Veel studenten hebben een bijbaan, maar kunnen door de studie niet veel uren maken met een bijbaan.

Studenten krijgen het alleen maar lastiger. Zo wil de overheid bezuinigen en hebben we al eerder gezien dat college gelden omhoog zijn gegaan en ook een tweede studie volgen moeilijker wordt gemaakt.

Studenten lenen steeds meer geld. Studenten doen dit vaak in de vorm van studenten krediet. Een studenten krediet heeft als voordeel dat het flexibel is. Zo is het mogelijk om bij de IB-Groep slechts voor een paar maanden geld te lenen. Daarna kan de lening weer worden omgezet naar een 0-euro-lening.

Hier hebben we de mogelijkheden even op een rij gezet.

Lenen bij je ouders

Geld lenen bij ouders of bij andere familieleden is vaak het goedkoopst. Familieleden rekenen vaak geen rente en geld lenen zonder rente blijft het goedkoopst.

Of bij je werkgever

Zoals gezegd hebben veel studenten een bijbaan. Veel studenten hebben dan ook een werkgever. Een werkgever kan wellicht akkoord gaan tegen het verstrekken van een lening.

Studentleningen

De IB-Groep

Geld lenen bij de IB-Groep is ook aantrekkelijk voor de studenten. De IB-Groep hanteert namelijk geen hoge rentes waardoor lenen bij de IB-Groep goedkoop geld lenen is. Geld lenen voor en door studenten gebeurd veelal via de IB-Groep, maar studenten kunnen ook bij de banken een studenten krediet afsluiten. Geld lenen is voor vele studenten vaak noodzakelijk. Alles is duurder geworden en studenten hebben vaak een laag inkomen. Een laag inkomen door te weinig gewerkte uren in een maand. Dat is niet zo gek, want veel studenten kunnen maar een paar uren per week werken. Een studie kost namelijk ook tijd, maar laten we niet vergeten dat een studie ook geld kost. Niet alleen de collegegeld, maar ook kost het geld vanwege de boeken en eventuele bijlessen voor tentamens. Kortom geld lenen is vaak noodzakelijk.

Veel studenten lenen geld bij de IB-Groep. Geld lenen bij de IB-Groep is vaak het goedkoopst voor studenten. De rentes zijn laag, maar ook is de IB-Groep flexibel met de aflossingsafspraken. De IB-Groep is de ideale kredietverstrekker voor studenten. Desondanks lenen studenten ook geld bij de banken. Misschien omdat de maximum leenbedrag bij de IB-Groep al bereikt is, of weten de studenten gewoonweg niet dat ze ook geld kunnen lenen bij de IB-Groep. Hoe dan ook: Studenten lenen geld bij de banken. Dat hoeft natuurlijk geen slechte zaak te zijn, gezien merendeel van Nederland geld leent. Echter is ondoordacht geld lenen een slechte zaak!

Wanneer we een lening via de IB-Groep gaan vergelijken met een studenten krediet bij de banken kan er geen twijfel over bestaan dat geld lenen via de IB-Groep veel voordeliger is. Wanneer we de studenten krediet gaan vergelijken met andere leenvormen, op de IB-Groep na, kunnen we tot de conclusie komen dat dit ook een voordelige manier van geld lenen is. Het liefst is sparen natuurlijk beter. Sparen is altijd het voordeligst!

Bij de bank

Verschillende banken, zoals de ABN AMRO, hebben studenten kredieten in hun pakket. Met de betaalrekening is het dan mogelijk om bijvoorbeeld rood te staan. Ook hebben banken een studentenlimiet wat erg veel lijkt op de leenvorm van doorlopend krediet. Naast rood staan kunnen de studenten ook een studenten krediet afsluiten. Een studenten krediet heeft veelal de kenmerken van een doorlopend krediet. Een studenten krediet is alleen voor studenten, dus wanneer je geen student meer bent wordt de studentenrekening, omgezet naar een gewone rekening. Met deze gewone rekening kan je dan een doorlopend krediet aanvragen.

Rood staan

Rood staan is op een normale rekening vaak een dure aangelegenheid, maar studenten kunnen bij verscheidene banken, waaronder ABN-AMRO en ING, een studentenrekening openen. Met deze studentenrekening kunnen de studenten geld lenen door middel van rood staan. Hoeveel een student rood kan staan hangt af van de gemaakte afspraken met en bank.

Verzekering bij een studenten krediet?

Banken kunnen studenten ook aanvullende verzekeringen aanbieden. Zo kan er een verzekering worden afgesloten wanneer er het risico bestaat dat de aanvrager (de student) niet afstudeert. Verschillende verzekering bij verschillende verzekeraars zijn in de aanbieding. Studenten kunnen voor de verzekeringen offertes opvragen en deze vergelijken.

Is het noodzakelijk?

Het antwoord is: Soms helaas wel. Soms zien studenten geen andere keuze dan om geld te lenen. Het leven is duur. En soms is het hebben van extra geld ook gewoonweg fijn. Leen verantwoord is de boodschap en leen niet wat je niet kan aflossen. Sparen is altijd beter!

Geld lenen voor minderjarige studenten.

Wanneer een student minderjarig is kan hij/zij nog steeds behoefte hebben aan geld lenen. Er schuilt echter een problemen bij minderjarige studenten: het kan vaak niet. Leningen zijn overeenkomsten. Overeenkomsten zijn uitgelegd bij wet. Ook staat in onze wetgeving dat rechthandeling, zoals het aangaan van een overkomst, alleen kan bij meerderjarige natuurlijke personen. Kortom een probleem voor de mindere jarige studenten.

Minderjarige studenten kunnen moeilijker geld lenen, in welk leenvorm dan ook. Soms er zijn wel mogelijkheden om geld te lenen bij de IB-Groep. Indien minderjarige studenten geld willen lenen bij onze banken in Nederland, moeten zij de steun van een ouder of voogd. Met toestemming van een ouder of voogd is geld lenen voor minderjarige studenten wel mogelijk! Ergens beschermt de wetgeving de minderjarige studenten voor het roekeloos lenen. Immers wanneer je geen geld kan lenen kan je ook niet onverantwoord geld lenen. Wanneer de minderjarige student de leeftijd van 18 passeert, openen er opeens vele mogelijkheden voor geld lenen. Zo ontstaat er de mogelijkheid van een doorlopend krediet of van een persoonlijke lening. Nog heel even een kanttekening. Vaak openen ouders een betaalrekening voor hun minderjarige kinderen. Soms bevatten deze rekeningen de mogelijkheid van rood staan. Indien een minderjarige student zo’n rekening heeft kan hij/zij ook geld lenen met rood staan.

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.