Verstandig een lening afsluiten

Heeft u een bepaalde verbouwing op het oog of zijn er andere grote uitgaven die u wilt realiseren? Dan moet u allereerst natuurlijk een plan hebben voor deze activiteiten, maar het financiële gedeelte is ook zeer belangrijk. Daarom is het goed om te kijken naar het afsluiten van een lening en alle bijkomende zaken, zoals rentepercentages en looptijden. Wij zullen u in dit artikel op de hoogte brengen van alle ins en outs zodat u op een verantwoorde manier een lening bij één van de vele financiële instellingen kunt afsluiten.

Eigen vermogen

Geld lenen kost geld en daarom is het verstandig om alles te proberen financieren van uw eigen gespaarde geld. Op deze manier zult u niet jarenlang vastzitten aan hoge rentes en een maandelijkse aflossing. Bij eigen vermogen zult u wel een langere bezig zijn met het bij elkaar krijgen van een flink bedrag, want het zal naast uw uitgaven nog een ‘kostpost’ zijn. Het opzij zetten van geld is niet voor iedereen weggelegd, want veel personen kunnen de drang niet weerstaan om het uit te geven aan andere zaken.

Vergelijken

Bij het afsluiten van een lening is het verstandig om allereerst verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Wij raden u aan om dit in samenspraak met een financieel adviseur te doen, want deze hebben altijd een goed inzicht in het totale beeld van de situatie. Zij kunnen u ook aanraden om bijvoorbeeld een minilening af te sluiten in plaats van een langlopende persoonlijke lening. Op deze manier zullen op zowel korte als lange termijn de kosten worden gedrukt.

Ook het vergelijken van rentepercentages en voorwaarden is een belangrijk punt. Rentepercentages zullen bij de grotere financiële instelling hoger liggen, want zij kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Bij de online banken zal het rentepercentage lager liggen, want zij hebben geen fysieke contactmomenten.

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.