Wilt u geld lenen zonder inkomen?

Hoe minder geld je hebt, hoe groter je behoefte om geld te lenen om toch rond te kunnen komen en leuke dingen te kunnen doen. Vooral als je helemaal geen inkomen hebt, is deze behoefte erg groot. Helaas is het in Nederland niet gemakkelijk om geld te lenen als je geen inkomen hebt. Velen denken zelfs dat geld lenen zonder inkomen helemaal niet mogelijk is en verdiepen zich dan ook niet in het lenen van geld als zij zonder inkomen komen te zitten. Echter, Geld lenen zonder inkomen is wel degelijk mogelijk…

Financiële instellingen, zoals banken, willen bij het verstrekken van een lening altijd de zekerheid hebben dat het geld na afloop van de leentermijn ook weer netjes terugbetaald wordt. Betaal je het geleende geld niet terug, dan start de kredietverstrekker een invorderingsprocedure. Dit soort procedures zijn erg duur en komen altijd voor de rekening van degene die het geld heeft geleend bij de bank. Omdat mensen zonder inkomen aan deze extra betaling niet kunnen voldoen, gaan banken eigenlijk bijna nooit het risico aan een lening te verstrekken aan iemand zonder inkomen. Daarom is het bijna onmogelijk om een lening te krijgen bij een bank als je geen inkomen hebt. Weet wel: het is mogelijk, maar erg moeilijk. Slechts in zeldzame gevallen gaan banken het risico aan en krijgen personen zonder inkomen een lening bij de bank.

Waar kun je dan wel terecht voor geld lenen zonder inkomen?

Als je toch graag geld wilt lenen zonder inkomen, kun je het onder andere terecht bij particuliere kredietverstrekkers. De leningen die zij verstrekken, worden onderhandse leningen genoemd. In het geval van een onderhandse lening sluit de particulier een lening af bij de bank, om dit geld vervolgens weer aan jou te lenen. Particulieren die onderhandse leningen verstrekken, vragen vaak een bepaald rentepercentage dat je aan ze moet betalen. Helaas zijn de rentepercentages van dit soort leningen vaak erg hoog. Dit is dus niet echt een goede optie voor mensen zonder inkomen, omdat de kosten dan al snel erg hoog worden, terwijl je dit niet kan betalen.

Andere mogelijkheden die je kan overwegen voor het geld lenen zonder inkomen, is het afsluiten van een renteloze lening bij familie of vrienden. Ook kun je ervoor kiezen een bezoekje te brengen aan de stadsbank van lening. De stadsbank van lening is een soort bank die bij het lenen van geld een onderpand vraagt. Bij de stadsbank van lening krijg je voor je onderpand dus een bepaald geldbedrag in de plaats, nadat de bank het heeft ingedekt tegen eventuele wanbetalingen. Je kan zelf bepalen welke van jouw bezittingen als onderpand zal dienen. Heb je geen bezittingen, dan heb je geen onderpand en dus helaas ook geen lening.

Waar moet je op letten bij geld lenen zonder inkomen?

Denk bij het afsluiten van een lening altijd goed na of je in staat bent om de overeengekomen aflossingen na te komen. Als je niet zeker weet of je aan de betaling kan voldoen, kun je beter geen lening afsluiten. Let er bovendien op bij het afsluiten van een lening, dat je dit doet tegen de laagst mogelijke rente. Het lenen van een groot geldbedrag lijkt aantrekkelijk, maar als het rentepercentage erg hoog is, kan dit alsnog negatief uitpakken.

Direct Geld Nodig!!
dit veld niet invullen s.v.p.